Loading page...

judit blogja

Adatkezelési tájékoztató minden honlapra kell?

Ha a honlapon lehetőség van személyes adatot küldeni, akkor mindenképpen szükséges egy adatkezelési tájékoztató elhelyezése. Ez a kötelezettség nem csak a webshopokra vonatkozik, hanem minden olyan honlapra, amelyen adatküldésre (pl.: kapcsolat űrlap) lehetőség van.

Bejelentkezés az Adatvédelmi Nyilvántartásba

Ha egy honlapon adatot lehet küldeni, az ilyen adatkezeléseket be kell jelenteni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) által vezetett Adatvédelmi Nyilvántartásba.  Amíg bizonyos adatkezeléseket be kell jelenteni (például a hírlevélküldést) addig másokat nem...

A termékek ára

Fontos, hogy a webshopban megfelelően kell feltüntetni az árakat.

Céges ügyfélnek nincs 14 napos elállási joga?

Sok webshop tulajdonos nincs azzal tisztában, hogy a 14 napos elállási jog csak a fogyasztókat illet meg, a cégeket alapvetően nem.

2016. január 1-től ismét változik az Info tv

2016. január 1-i hatállyal két helyen is módosul az Infotv. A módosítás minden olyan honlapot érint, amely adatot kezel, ezért mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy az adatkezelési tájékoztató megfelel-e a módosításnak.

A törvénymódosítással érintett rész (az érintettek jogiról és jogorvoslati lehetőségeikről való tájékoztatás) az érintettek jogai és érvényesítésükre vonatkozó fejezetben meghatározott 30 napos tájékoztatási határidőt 25 napra csökkenti.

Honlapja érintett?

Kattintson a megoldási lehetőségekért:

Megoldások