Loading page...

Hírek

Amit a NAIH szám igényléséről tudnod kell

Ahogyan a korábbi cikkünkben már írtuk, ahhoz hogy hírlevelet küldhess vásárlóid, ügyfeleid vagy partnereid számára mindenképpen adatvédelmi nyilvántartási számra van szükséged. NAIH szám nélkül még csak adatbázis építésbe se kezdhetsz, amennyiben mégis belevágsz egy ilyen tevékenységbe, az törvénytelen adatkezelésnek minősül.  

Hol és hogyan tudsz NAIH számot igényelni?

Hírlevél küldés jogszerűen

Ügyfeleinkkel, vásárlóinkkal vagy partnereinkkel való folyamatos és közvetlen kommunikációra az egyik legkiválóbb eszköz a hírlevél küldés. Tematikusan személyre szabhatjuk attól függően, hogy milyen célunk van az olvasóval. Tájékoztathatjuk újdonságokról, hírekről, érdekességekről, de termékeink értékesítését is helyezhetjük középpontba.

Mielőtt ezt a csatornát választanád a kommunikációra, mindenképp érdemes tisztán látnod, milyen intézkedéseket kell tenned ahhoz, hogy jogszerűen végezhesd ezt a folyamatot.

Mindenekelőtt NAIH számot kell igényelned!

Az a bizonyos harmadik fél…

Bizonyára Veled is előfordult már, hogy olyan helyről kaptál hírlevelet, ahová fel se iratkoztál. Szemmel láthatóan nem spam levélről volt szó, de mégsem tudtad, hogy miért bombáznak olyan reklám hirdetéssel, amit nem is igényeltél. Elképzelhető, hogy elérhetőségedet továbbadták… Jogszerű vajon ez?

A spam és ami mögötte van

Bizonyára mindenki találkozott már kéretlen, értékesítési célú, köznyelvben „spam” névre hallgató emailekkel. A levelezési rendszerek ezeket többnyire vagy külön mappába válogatja, vagy különböző spamszűrőkkel letiltja, azonban ha egybe, kettőbe beleakadunk akár még zavaró is lehet. Vajon létezik olyan, hogy jogszerűen küldenek elektronikus hirdetést annak ellenére, hogy nem járultunk hozzá? Nézzük meg mi áll ennek a hátterében. 

Honnan és mikor kell törölni a hírlevél feliratkozó adatait?

Ahogyan korábban már megírtuk, manapság sok helyen a regisztrációt automatikusan egynek veszik a hírlevél feliratkozással, jogszerűtlenül. Mi, fogyasztók mit teszünk akkor, ha egyértelmű, önkéntes hozzájárulásunk nélkül mégis megkapjuk ezeket a promóciós emaileket? Megpróbálunk leiratkozni róla…